Månedlige refleksioner – September

Ifølge kalenderen er det allerede 1.oktober i morgen og dette års første efterårsmåned er allerede forbi. Det er kun her de sidste par dage, hvor jeg har set på træernes blade, at det virkelig er gået op for mig, at sommeren er endt for denne omgang og vi går en koldere og mere regnfuld tid i møde. Denne september måned har været helt stille i den forstand, at jeg ikke modtager undervisning som sådan for første gang i 6 år. Men jeg er stadig studerende med en enkelt opgave tilbage og jeg starter for alvor op igen i næste måned, da jeg starter nyt job op, hvilket jeg virkelig glæder mig til. Meget mere om det i løbet af den kommende måned ovre på Instagram, hvor jeg vil introducere jer til mine nye arbejdspladser. Ja, i flertal.

Jeg troede, at jeg havde fået læst en masse i denne måned, men det må være fordi at jeg har været iblandt utallige bøger i både antikvariater (et smut i Vangsgaards i dag), boghandlere og ikke mindst biblioteker. Jeg har istedet for læsning prioriteret familiebesøg, venindeaftaler og ikke mindst spisning af is på de varmeste dage. Og ikke mindst fejret min fødselsdag med både kage, besøg i Boghallen, spisning af god mad og biografbesøg. Jeg har fået ladet op og er nu klar til et travlt efterår, hvor jeg især ser frem til Bogforum og Murakami. Sidst men ikke mindst er jeg jo blevet nomineret til Plusbog Danish Book Blogger Award, hvilket jeg stadig ikke helt kan fatte, da det jo bare er min egen fritidslille blog med et par læsere hist og her i landet. Men den er vokset sig stor siden oprettelsen og jeg er så glad for, at i læser med og at jeg er nomineret iblandt 16 bloggere, hvor flere dygtige er i blandt end jeg kan tælle på 2 hænder.

Antal sider:

735 sider

Antal læste bøger:

3 (heraf 2 børnebøger og 1 spændingsroman)

Alle tre blev læst på dansk.

Månedens citat:

“Og det med “naturens orden” var lige noget de andre stod og ventede på. Sådan kan visse ord nemlig virke på visse mennesker, især når de står i sådan en klump. For selvom de færreste vidste, hvad det med “naturens orden” egentlig gik ud på, så råbte de NATURENS ORDEN allesammen, og følte sig bagefter mægtig godt tilpas. Buster der jo kun var sig selv, og derfor ikke kunne råbe noget i kor, blev nødt til at trække et andet svært ord frem. Han sagde: Der er noget, der hedder….  Uendelighed.”

Hvor regnbuen ender af Bjarne Reuter.

Arrangementer:

Emma Cline i Boghallen,  bogreception for Katja Berger i Valby, Delphine de Vigan i Diamanten og Jens Henrik Jensen inde på Politikens Forlag.

De bedste bøger:

Den engelske spion af Daniel Silva. Åh, hvor var det hæsblæsende og godt at være tilbage i Gabriel Allons verden, hvor jeg har befundet mig flere gange tidligere. Velskrevet som sædvanlig.

De mindre gode bøger:

Ingen. Jeg elskede både afslutningen på historien om Buster Oregon Mortensen og at møde Allon igen.

Alt i alt:

Det har været den mest rolige måned længe og det har jeg skullet vænne mig til. Jeg har nydt det smukke vejr, et par gode bøger og selvom dette efterår bliver travlt, så er jeg ikke i tvivl om, at jeg nok skal få læst en del. Jeg kommer til at bruge en del tid i s-toge fremover og jeg ser frem til al den læsning, da jeg har en ordentlig stak af bøger, som jeg gerne vil læse inden året er omme. Indtil videre har jeg ikke nogle litteraturarrangementer på skemaet for oktober, men jeg er ikke i tvivl om, at jeg både kigger forbi Boghallen og Københavns Hovedbibliotek mindst én gang. Jeg ser frem til familiehygge (også selvom jeg netop har opdaget at jeg så ikke kan deltage i Readathon) og varme drikke i sofaen, når jeg læser under et lunt tæppe.

Hvordan ser jeres efterår ud? Har i evt planlagt læsning til dette efterårs Readathon her i oktober?

 1. lisbethvestergard

  oktober 1, 2016 at 7:35 pm

  Ej hvor ærgerligt, at du ikke kan være med i Readathon! Jeg nyder ellers virkelig at følge med rundt omkring på nettet, og se hvad folk får deres læsedøgn til at gå med.
  Personligt er jeg allerede godt i gang med at planlægge min liste, men det eneste der ligger 100% fast er læsningen af den illustrerede Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer, som jeg glæder mig sådan til at få hjem! 😀

  Håber du får en skøn oktober – både med og uden bøger 🙂

  Knus
  // http://www.moonlitmadness.dk

  1. Ann-Kristine

   oktober 2, 2016 at 3:33 pm

   Jeg må få læst indlæggene dagen derpå istedet. Det er så hyggeligt at læse hvad folk læser (og egentlig virkelig nørdet). God læselyst til dig – jeg skal også se at have den købt. De illustrerede udgaver er simpelthen så smukke 🙂

   Tak og i lige måde – må den være fuld af fantastiske bøger og rare efterårstimer 🙂

Leave a Reply