Månedlige refleksioner – April

Årets fjerde måned kom og gik hurtigere end forventet. Måneden forsvandt i studietravlhed, diverse litteraturarrangementer og familiefødselsdage. I månedens begyndelse var jeg på Gentofte Bogmesse, som jeg delte nogle billeder fra i et indlæg og jeg fik lyst til at skrive om et par andre arrangementer, som jeg tog til. Dem kan i også glæde jer til fremover, da jeg har flere endnu på notesblokken. April bragte også World Book Day med sig, hvor jeg fik nedfældet et par ord om min fascination af Shakespeare – en fascination, som bliver dybere for ethvert værk jeg læser fra hans hånd. Læsestakken på sengebordet er blevet endnu højere denne måned (Tusind tak til de sødeste danske forlag) og jeg glæder mig til at komme i gang med dem. Næste måned byder dog på en hektisk tid, idet jeg skal færdiggøre mit BA-projekt. Så hvis bloggen er lidt stille de kommende uger, ja, så er det BA-projektets skyld.

Antal sider:

392 sider (samt en del i 2 ufærdige bøger)

Antal læste bøger:

4  (heraf 1 børnebog, 1 lille fortælling, 1 digt/novellesamling og 1 billedbog)

Alle 4 blev læst på dansk.

Månedens citat:

”Verdensrummet er en tyk gelé, en koboltblå tæthed, en pattedyragtig dovenhed. Hun fæstner blikket på den gabende tomhed, der bliver ved med at åbne sig, indtil den vender vrangen ud af sig selv, indtil den har vendt sig helt om sig selv. Hun lader sig opsluge, tomheden suger hende op ved øjnene, hun kan mærke, hvordan hun løftes uendeligt op, men hvad kommer denne mærkelige følelse af, for hendes hoved ligger jo ubestrideligt dér, trykket ned i hovedpuden, trekanten holder huset fast.”

Uendelig Muslinger af Sylvie Bocqui

Arrangementer:

Gentofte Bogmesse, Lille Bogdag i Dome of Visions, Proust arrangement i Boghallen med Master Fatman og Neal Ashley Conrad Thing, Afrikansk Sci-fi på Hovedbiblioteket, Kim Leine oplæsning af hans nye roman i Boghallen, flere croissanter hos Gyldendal og Plath eftermiddag (som jeg har skrevet om her)

De bedste bøger:

Uendelig Muslinger af Sylvie Bocqui. En lillebitte bog, hvis øjebliksbilleder jeg endnu tænker over.

Canterville Spøgelset af Oscar Wilde. Jeg var vild med illustrationerne og den har givet mig mod til at få læst det oprindelige værk.

Hovedløst af Svend Engh. Lange haikudigte og interessante historier, som bestemt kan genlæses en dag.

De mindre gode bøger:

Den klamme hånd af Jesper Michael Hansen. Jeg tror bare, at jeg havde forventet mere af den. Jeg var ikke så vild med illustrationerne, som jeg troede, at jeg ville være.

Alt i alt:

Studiet har taget tid og ligesom sidste måned har jeg haft mange litteraturarrangementer på programmet. Jeg glæder mig til juni måned allerede, hvor der er mindre travlt og hvor jeg tager et smut til det britiske.

Hvad med jer? Ser jeres maj måned også travl ud?

Leave a Reply