Alice i Eventyrland af David Chauvel

Alice i Eventyrland af David Chauvel, 2010. Cobolt. Opr. fransk med titlen Alice au Pays des Merveilles i 2010. Antal stjerner: 4/5

Denne “Alice i Eventyrland” er skrevet af David Chauvel og tegnet samt farvelagt af Xavier Collette, som tilsammen udgør Chauvel Collette. Originalen er udgivet på fransk og det er tydeligt at denne version af hendes eventyr er langt fra den version vi er vant til. Denne type litteratur kan kaldes for en graphic novel og hvor den originale fortælling i sig selv, samt tegnefilmen, er henvendt til især børn, så er det her en mere dyster version vi har med at gøre.

Denne udgivelse, der udkom i 2010 både i Frankrig og i Danmark, Ligesom i originalen ser Alice i den normale verden en kanin løbe hen over græsset l og hun følger ham ned i det hul, som han løber ned i. En af de største umiddelbare ændringer læseren hurtigt vil se er hvordan Alice ser ud – vi kender hende normalt som en lyshåret pige med blå kjole, men i denne version har hun gennemgået en stor forandring og er nu mørkhåret med en mørk kjole.

I store træk er fortællingen den samme og den røde dronning er endnu en gang parat til at halshugge alle omkring hende men nogle ting er bare ikke som i den originale fortællling. Personligt synes jeg at teselskabet gøres for kort og den er generel for dyster ift. originalen. Dog er illustrationerne fantastiske og det er ikke sidste gang jeg læser noget af denne duo.

Denne er nok bedst for dem, som ønsker en mere voksen version af Alice-fortællingen.

Leave a Reply