Artiskokhjerte af Line-Maria Lång

Artiskokhjerte af Line-Maria Lång, 2014. Anmeldereksemplar fra Rosinante. Antal stjerner: 4/5

Hvordan kan man som menneske have et artiskokhjerte?

Ifølge vores 15-årige hovedperson Lisa er det når man kan have flere hjerter at give af. Lisa (eller Lizette som hendes franske far kalder hende) er en helt speciel pige. Hun opfinder remser for at huske talrækker og koder til opgange og musik betragter hun også helt specielt. Da hun efter sin studentereksamen rejser til Frankrig for at tilbringe tid med sin far, lærer hun hurtigt Gamlingen at kende. Eller, dette er hendes tilnavn til ham.

I byen går han under navnet “Le Monstre” og han arbejder som musikanmelder. Hendes far, som forlod hende for sin franske familie, da hun kun var 10 år gammel, er lidt en workaholic og hendes stedmor snakker hun knapt nok med. Lisa tænker på en helt speciel måde og da hun møder stedmoren fortæller hun hende, at hun har set de halvnøgne billeder, faren modtog, da han boede med Lisa og hendes mor i Danmark.

En særlig ting i den lejlighed hun bor i er dog kakerlakkerne, som hun får en form for venskab med. Hun maler neglelak på deres ryg og det er først efter at et herrebesøg mislykkedes, at hun indser, at det ikke er helt almindeligt at have så mange kakerlakker. Livet er forunderligt og Lisa oplever mange ting på sit besøg i Frankrig.

Bogen er rigtig godt skrevet og jeg kunne næsten ikke lægge den fra mig. Denne bog henvender sig mest til unge mennesker, men “voksne” ville også kunne få meget ud af at læse den for at se hvordan den menneskelige hjerne til tider kan fungere på anden vis.

2 Comments

 1. Bach

  januar 13, 2015 at 1:02 pm

  Jeg har ikke hørt om den før, men den lyder da rigtig interessant 🙂

  1. Ann-Kristine

   januar 14, 2015 at 12:46 pm

   Jeg havde heller ikke hørt om den før 🙂

Leave a Reply