Månedlige refleksioner – Februar

Så gik årets anden måned allerede og i morgen er det allerede marts. En måned, som begynder med et hæsblæsende program. Den forgangne måned har indtil månedens sidste torsdag været virkelig travl og i weekenden fik jeg set den kortskæggedes familie og set Vesterhavet endnu engang. Nogle gange har man bare brug for lidt familietid og kaffedate med søde Nadja. Jeg har nået mange litteraturarrangementer og i marts  sker der endnu mere. Jeg har et nyt fag som handler om læsefestivaler og læsekampagner og det er lidt som at komme hjem til litteraturhistorie. Det har bestemt også hjulpet at jeg i sidste uge læste en tekst af en tidligere underviser på AU, som underviste mig i det pågældende emne tilbage i 2011. Jeg er derfor at finde til mange arrangementer i København her i starten af måneden og jeg glæder mig til at se litteratur formidlet på andre måder. Jeg nåede også til bogudsalg hos Arnold Busck og nød en stille stund med andre bognørder en mandag aften.

Antal sider:

1,179sider

Antal læste bøger:

7  (heraf 2 børnebøger, 1 lille fagbog, 1 digtsamling, 2 romaner og 1 graphic novel )

6 af dem blev læst på dansk og 1 på engelsk.

Månedens citat:

”Things That Make Me Sad
Love

Things That Make Me Happy
Love?”

– Skim af Jillian Tamaki og Mariko Tamaki

Arrangementer:

Fernisering på Helsingør Bibliotek af deres Shakespeare afdeling/ Hamlet udstilling, krimiarrangement på Hovedbiblioteket, en diskussion om More’s Utopia på mit lokale bibliotek, morgenoplæsning på et værthus i København og foredrag/oplæsning på Birkerød Bibliotek på månedens sidste dag.

De bedste bøger:

Cæur de Lion af Ariana Reines – en digtsamling, hvis sprog jeg faldt for på første side og som er virkelig bemærkelsesværdig.

Litteratur af Dan Ringgaard, som jeg ikke har anmeldt herinde endnu, men som jeg helt bestemt skal genlæse en dag.

Konservatoren af Nina Vad Holtum, hvis årsag i snart finder ud af. Den udkommer her d.12/3.

De mindre gode bøger:

7 læste bøger denne måned og har været ganske glad for hver og én.

Alt i alt:

Selvom jeg kun har læst 7 bøger, så føler jeg, at jeg har haft meget mere med litteratur at gøre i denne måned, hvilket sandsynligvis er grundet arrangementerne. Marts bliver endnu mere litteraturnørdet og min læsestak på sengebordet om muligt endnu højere, og jeg ville ønske at jeg kunne læse dem alle på en gang. Dog kommer jeg ikke til Horsens i år heller – så snart jeg får læst nogle flere krimier, vil jeg nok dedikere en weekend dertil.

Hvad med jer? Skal i til Horsens?

Leave a Reply