Månedlige refleksioner – November

December, december, december. I morgen starter den måned endelig, som i så mange år var min absolutte favorit, men som de seneste år har været præget af eksamener og det er den desværre igen i år. Men jeg har fået nydt synet af den faldne sne medens jeg passede bloggen en smule forrige weekend og nydt den hvide udsigt på arbejdet, da der i Roskilde var sne i flere dage. Med en aflevering d. 18/12 prioriterer jeg julemusikken og julesmåkagerne foran computeren og julegaveindkøb må komme derefter. Jeg har allerede nydt årets første par glas af glögg og spist æbleskiver den dag, hvor sneen faldt. I år går turen til Herning i juledagene, og jeg glæder mig virkelig, da det er første gang, at jeg skal fejre jul med den kortskæggedes familie. Dog fejrer vi også d.22 hos mine forældre og jeg glæder mig nok mest til at se julelysene blive afspejlet i min mormors øjne – hun nyder det altid som ingen anden jeg kender.

Denne måned har der været Bogforum, hvor jeg kom afsted 2 dage. Fredag nåede jeg ikke at se så mange forfattere, men fik besøgt en masse stande og lørdag fik jeg så både set Skov, Moran og Søndergaard. Søndag var jeg til en krimikoncert, som var virkelig interessant og når jeg en dag begynder at læse krimier, så starter jeg sandsynligvis med Egholms. De stykker, som hun læste op i menighedshuset (ja, du læste rigtigt, menighedshuset) var virkelig velskrevne. Jeg fik også set Kim Leine for 2.gang i år og overvejer at ønske mig et par af hans bøger i julegave. Hans historie er virkelig fascinerende og jeg tager meget gerne til foredrag igen, hvis han er på talerstolen.

November var desværre også måneden, hvor Vangsgaards begyndte deres ophørsudsalg og det er virkelig et sted, som jeg kommer til at savne. Det er virkelig ærgerligt når antikvariater lukker (ja, jeg ærgrer mig stadig) og jeg var derinde og købe både nye og gamle bøger. Jeg nåede desværre ikke så meget læsning i november, da jeg også var i Budapest weekenden efter Bogforum, men jeg har alligevel fået presset 7 bøger ind i mit travle skema. Jeg har fundet både julebøger henvendt til børn og voksne ovre på mit lokale bibliotek og glæder mig især til at fordybe mig i en bog af Lagerlöf og den sædvanlige julesamling af Lindgren. I gemmerne hjemme hos mine forældre fandt jeg en julebog af Jostein Gaarder og det bliver fantastisk at læse et lille stykke på norsk hver eneste aften. Den får selskab af Alcott og Dickens på natbordet i øvrigt.Forhåbentlig når jeg også Grahame, som er en fælleslæsning, der blandt andet er igangsat af Nadja.

Antal sider:

1,207 velskrevne sider

Antal læste bøger:

7  (heraf 2 romaner, 1 kortroman, 1 graphic novel og 3 børnebøger )

Alle de læste bøger var danske (hvilket de jo ikke plejer at være).

Månedens citat:

“”Hvad skulle der være at frygte, fader? De følelser, som Axl og jeg i dag kan mærke for hinanden i vore hjerter, fortæller os, at den valgte vej ikke kan opbyde nogen farer for os, hvad end tågen måtte skjule lige nu. Det er ligesom en historie med en lykkelig slutning, hvor selv et barn ved bedre end at frygte alle omskiftelserne forinden. Axl og jeg vil gerne kunne mindes vores liv sammen, hvordan det end har formet sig, for det har været os kært.” “

Den Begravede Kæmpe af Kazuo Ishiguro, som var fantastisk.

Arrangementer:

Bogforum. Her er ingen forklaring vist nødvendig.

Krimikoncert med Egholm. Hvis i får mulighed for det ude i det danske land, så kan jeg helt bestemt anbefale det. Uddragene er fantastiske og musikken ligeså.

Kim Leine på mit lokale bibliotek. Interessant forfatter med fascinerende baggrund.

De bedste bøger:

Den begravede kæmpe af Ishiguro var virkelig fantastisk. Ligesom Never Let Me Go gav den mig lyst til at fortsætte med at læse hans bøger (hvor The Remains of the Day havde den modsatte virkning).

Freakshow-serien var en fornøjelse at læse. Boyle Rødtnes og Holmboe er en fantastisk godt makkerpar og jeg glæder mig til at deres nye serie af børnebøger kommer til foråret.

Jeg var også ret begejstret for Sort Boks af Egan, som jeg fandt i en rodekasse på Bogforum. Egan skriver frygtelig godt og jeg håber, at hun snart har noget nyt på vej.

De mindre gode bøger:

Ingen denne måned.

Alt i alt:

November havde masser af litterære oplevelser med sig og læsningen blev prioriteret på de mange ture med toget. Jeg nåede de ting, som jeg ville i det egentlige liv, men desværre blev bloggen ikke plejet så meget igen. Det samme kommer nok til at gælde for december og jeg vil gøre mit bedste for at holde den gående. Men mange af jer kender nok til de travle eksamensperioder og jeg tager det som det kommer. Indtil videre har jeg også en anmelderstak, der siger spar to og som jeg glæder mig til at læse den kommende måned sammen med de nævnte julebøger.

Hvad har i af planer for læsning i december? Gode julebøger?

2 Comments

  1. Malene H

    december 1, 2015 at 1:48 pm

    Åh, det lyder til at du har haft en god november og det var så hyggeligt at møde dig til bogforum! Jeg misunder stadig jer sjællændere for al den skønne sne – vi fik kun en sølle smule, der hurtigt forsvandt igen.

  2. Ann-Kristine

    december 5, 2015 at 2:02 pm

    November har været skøn og det var virkelig hyggeligt at møde dig 🙂 Jeg håber at der snart kommer sne igen – lige nu regner det frygtelig meget og det er nu rarere med sne, selvom den er koldere. 🙂

Leave a Reply