Animal Stories: Wild Born af Brandon Mull

Animal Stories: Wild Born af Brandon Mull, 2013. Scholastic inc. Antal stjerner: 4/5

Hvem er de gode og hvem er de onde og kan 4 uerfarne børn redde deres verden før det hele går galt?

Brandon Mull står bag denne bog, der er den første i en serie på 7, og som i flere uger lå på den amerikanske bestsellerliste. De er begyndt at komme på dansk og det er en bog, som fanger fra første side. Vi møder vores 4 hovedkarakterer hver for sig i begyndelsen, hvor de i hver deres by skal drikke en nektar, som kan påkalde dyr, hvis det er deres skæbne. Conor, hvis oplevelse her er gengivet, er søn af en fårehyrde og det lå bestemt ikke i hans kort at han ville påkalde et dyr:

Conor put his lips to the offered flask. The Nectar was thick, like syrup, and richly sweet, like fruit in honey. The consistency became more liquid once it was in his mouth. He swallowed. It tasted amazing! Better than anything he had ever tried.”

Conor møder hurtigt efter både Rollan og Meilin, da de bliver trænet sammen. Abeke tog afsted med en anden gruppe og det er lidt utydeligt gennem det meste af bogen, hvem den anden gruppe er. De tre, som har mødt hinanden, prøver at finde ud af hvad de egentlig skal, da de blot ved, at de er de udvalgte og Meilin, hvis far er en general, må kæmpe lidt for at blive respekteret, da hendes totemdyr er en, ja, panda. De tester deres evner undervejs og udfordres af hinanden og dem selv:

”As she leaped, Meilin felt a strange surge of energy, and kicked off the wall to increase the height of her jump. Conor sprang beside her, and although he was taller, she slapped the wall higher.”

Det helt store spørgsmål er om de med deres totemdyr i samlet flok kan redde verden, hvilket kræver mod, samarbejde og dygtighed indenfor forskellige områder. Med Conor, Abeke, Meilin og Rollan har Mull formået at skabe 4 vidt forskellige karakterer, som børn kan identificere sig med og det er interessant at se hvordan de må anerkende hinandens styrker og svagheder på en måde, som de ikke har været vant til før. Som voksen læser var jeg forbløffet over hvor godt den fængede mig og at jeg allerede nu er ved at finde frem til de næste i serien. Mull er rigtig dygtig til at beskrive børnenes opfattelse af deres omverden og jeg er sikker på, at den egner sig godt til godnatlæsning. Alt i alt en rigtig spændende børnebogsserie, der giver børn 4 forskellige helte, som er på vej ud på deres livs eventyr for at redde deres omverden.

Leave a Reply