#Refleksioner over læsning – hvad jeg fik læst i 2014

Jeg nåede at læse flere bøger i 2014 end nogensinde før og ovenstående viser alle dem jeg fik læst. Mit læseår startede stille og roligt og romanen om Jane Boleyn var lidt svær at komme igennem. Historisk fiktion med twist af historiske kilder, som der var referencer til på de sidste sider. Dette var også året hvor jeg for alvor fik læst en del graphic novels og børnebøger. Derudover blev 2014 også det første år, hvor jeg modtog anmelderbøger. Disse kom mest fordi jeg er anmelder og nu medredaktør på Bogrummet.dk men jeg fik dog også et par stykker på Bogforum. Tak til både Lotte Petri, Bookbooks, Copenhagen Comics og forlaget Cadeau 🙂

Årets 3 bedste bøger: 

Americanah af Chimamande Ngozi Adichie

De Forbandede af Joyce Carol Oates

Denne dag, et liv af Jens Andersen

Årets 3 bedste børnebøger: 

Busters Verden af Bjarne Reuter

Matilda af Roald Dahl

Roverandom af J.R.R. Tolkien

Årets 3 bedste graphic novels: 

Maus af Art Spiegelmann

Frøken Mærkværdig og Karrieren af Joanna Rubin Dranger

Baby’s in black af Arne Bellstorf

Årets 3 bedste novelle/digt-samlinger og korte bøger: 

Lykkejægere af Kristina Nya Glaffey

Borges og jeg af Jorge Luis Borges

Ramt af ingenting – en glemmebog af Ida Jessen

Årets 3 bedste danske bøger: 

Mor og Busser af Kristina Nya Glaffey

Hun er vred af Maja Lee Langvad

Familien Bruchfontaine af Keld Conradsen

Årets 3 skuffende bøger: 

Hvor skyggen falder af Teddy Vork

Fimbulvinter af Søren Glosimodt Mosdal

Det hemmelighedsfulde selskab af Alan Moore

Mål for 2015: 

Læse flere digtsamlinger

Læse flere klassikere (blandt andet Dickens og Austen)

 

Hvad med jer? Hvad er jeres læsemål for 2015?

 1. Louise H.

  januar 5, 2015 at 12:46 pm

  Det er gdt nok flot med dit antal af læst bøger sidste år! 🙂
  De eneste deciderede mål jeg har får 2015 er at læse alle mine ulæste bøger på min bogreol, og samlet at læse 150 bøger. I 2014 nåede jeg at læse 137 bøger, så jeg tror 150 bøger er et realistisk mål, hvor jeg også udfordrer mig selv 🙂

  1. Ann-Kristine

   januar 5, 2015 at 9:35 pm

   Ja, jeg ville gerne have nået flere, men så var der eksamensopgaver, der skulle skrives. Jeg er netop blevet færdig og kan lige bruge nogle dage på at vende tilbage til bøgerne. Jeg har mange flere ulæste bøger end dig tror jeg, men mit mål bør måske være at nå at læse alle de bøger, som jeg låner hjem fra biblioteket. Pt har jeg vist 30+ 🙂 Udfordre dig selv genremæssigt?

 2. Anika Eibe

  januar 6, 2015 at 8:34 pm

  Pudsigt … Ud over Teddy Vorks “Hvor skyggen falder”, har vi ikke en eneste bog tilfælles, og den kunne jeg ret godt lide (elsker hans skrivestil). Så nu er jeg da endnu mere spændt på at høre hvad du siger til “Legen de kaldte hævn”. 🙂

  1. Ann-Kristine

   januar 6, 2015 at 8:36 pm

   Jeg har tidligere læst gotiske romaner på mit gamle studie, så jeg synes de var en smule tamme ift. Frankenstein og Mysteries of Udolpho 🙂

Leave a Reply